Specialisme
Specialisme
Afdrukken

Behandeling

De behandelingen bij tandvleesproblemen die onder de DPSI score A en B vallen worden veelal uitgevoerd in combinatie met het bezoek aan de tandarts voor de periodieke controle.

Deze zal bestaan uit het controleren van de DPSI score, het geven van informatie over jouw mondgezondheid en zondig aanvullende informatie over je eigen inspanningen. Na de voorlichting zal er een gebitsreiniging plaats vinden. De behandeling zal uitgevoerd worden door een preventie-/ paro-assistent.


De behandeling die zal plaatsvinden bij de DPSI categorie C patiënten wordt uitgevoerd na de planbespreking. Deze behandeling zal bestaan uit gebitsreiniging, het specifiek reinigen van aangedane tanden en kiezen en een uitgebreide voorlichting over de wijze waarop er door jezelf gereinigd kan worden. De mondhygiëne op een goed peil te brengen is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat en de mogelijkheden voor de vervolgbehandeling. Door middel van deze reiniging worden de aantallen bacteriën gereduceerd, het tandsteen wordt verwijderd en er wordt een glad tandoppervlak gecreëerd. Daarvoor wordt er naast de conventionele apparatuur de laserbehandeling toegepast. Het voordeel van de laserbehandeling is vooral de bacteriedodende werking van de laser. Daarnaast maakt het de behandeling minder vervelend omdat de laser niet pijnlijk is en dus minder belastend. De laser kan in tegenstelling tot bijvoorbeeld antibioticum gebruik gerust weer elke keer tijdens een volgend bezoek ingezet worden.


Na de uitgebreide reiniging is het belangrijk om het resultaat te evalueren. Dit gebeurt op korte termijn zes weken later en op langere termijn drie maanden na de uitgebreide reiniging. We evalueren dan of de adviezen die gegeven zijn haalbaar zijn of dat deze bijgestuurd dienen te worden. Daarnaast is het van belang om te beoordelen of de nieuwe situatie stabiel genoeg is om een eventuele vervolgbehandeling, beugelbehandeling, implantaten en/of kroon en brugwerk, op te starten. Na het maken van een herbeoordeling status, zal Silvia van Hagen overleg hebben met de tandartsen en je op de hoogte brengen van de vervolg mogelijkheden.

Verhagen Volledig MondzorgContactInschrijvenBellenWhatsAppFeedback & SuggestiesVerhagen Volledig Mondzorg