Specialisme
Specialisme
Afdrukken

Behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd met het geavanceerde Damon systeem, geheel individueel aangepast aan jouw situatie. High tech techniek, geen handgeplaatste of gemiddelde apparatuur maar via precisie mallen zodat elke tand een optimale verplaatsing krijgt. Door gebruik te maken van de 3D technieken worden de brackets en draden individueel aan jouw tanden aangepast, resulterend in meer comfort en kortere behandeltijd. Wij maken gebruik van wat wij vinden het allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem, het Insignia systeem. Verborgen in het kleine “slotje” dat op jouw tand of kies zit, bevindt zich de 3 dimensionale sturing voor je tand. De positie van de bracket op jouw tand en de keuze van de draad wordt altijd individueel bepaald door ons. Er is nooit sprake van een standaard positie omdat ook jij niet standaard bent. Ieder gezicht is uniek en dus ook iedere beugel.


Geen buitenbeugel, geen klossen, precisie computer-plaatsing in plaats van handgeplaatste apparatuur. Plaatsing gebeurt via precisie mallen waar de brackets in zitten. De brackets worden voor elke tand individueel gemaakt, vergelijk het met een vingerafdruk. Jouw tand is uniek net als een vingerafdruk. Dus moet er ook een unieke bracket komen om zo de tanden efficiënt en vanaf dag 1 nauwkeurig naar hun uiteindelijke positie te begeleiden. Sneller, beter en resulterend in die unieke mooie lach die jij de rest van uw leven gaat vergezellen. Misschien wel jouw mooiste sieraad! 


Als het gehele systeem in jouw mond is geplaatst door de getrainde orthoassistent,begint in jouw mond het ombouw-proces van bot dat er voor zorgt dat jouw tanden en kiezen naar de gewenste positie worden geleid. We maken tijdens dit proces gebruik van jouw eigen spieren (tong, wang en lip), de speciale draden met “geheugenfunctie” en de hulpmiddelen zoals elastieken of buisjes, veertjes en andere hulpmiddelen. Deze nieuwe techniek maakt het zelden noodzakelijk dat er tanden of kiezen moeten worden verwijderd. Ook hoeven we geen buitenbeugels of vervelende blokken in de mond te plaatsen. Vraag naar het instructie boek, zodat jij weet wat jou te wachten staat.


Om jouw behandelingsvoortgang te bewaken worden op vaste tijden foto’s van jouw tanden en kiezen gemaakt. Deze foto’s worden gebruikt om te beoordelen of de gewenste veranderingen plaatsvinden. De orthodontische apparatuur werkt op elk moment van de dag, hetzij in het corrigeren van de scheefstand, hetzij door het dragen van de elastieken. Dit leggen we vast door middel van de foto’s. Zorg voor een optimale mondhygiëne tijdens het dragen van de beugel om te voorkomen dat er ontkalkingen (dit zijn lelijke blijvende witte plekken) of zelfs gaatjes ontstaan. Ook het tandvlees verdient de nodige aandacht. Als het tandvlees dik wordt, rood verkleurd is en snel bloed, dan is het ontstoken. Het is dan noodzaak om dit goed mee te poetsen. De assistentes letten hierop bij de controles en zullen dit bijsturen of een preventie afspraak meegeven.

Verhagen Volledig MondzorgContactInschrijvenBellenWhatsAppFeedback & SuggestiesVerhagen Volledig Mondzorg