Specialisme
Specialisme
Afdrukken

Voordelen van de laser behandeling

Bleken met de KTP laser is bijvoorbeeld de enige veilige methode om te bleken zonder schade aan glazuurte veroorzaken. Bij ons kun je terecht voor de veilige en efficiënte Smartbleach-methode. Die is gebaseerd op een gecombineerde werking van een zeer actieve gel en het geconcentreerde laserlicht. In tegenstelling tot andere methodes worden je tanden bij Smartbleach niet opgewarmd en ondervindt het tandglazuur geen schade van de behandeling.

Minder veilige methodes zorgen voor een gedeeltelijke demineralisatie van het tandglazuur, waardoor het er – net als gezandstraald glas – wat witter gaat uitzien. Door de werking van het speeksel zal de structuur van het glazuur na verloop van tijd weer hersteld worden, zodat de witte kleur verdwijnt. De verkleuring eronder, die eigenlijk nooit werd aangepakt, is dan nog steeds zichtbaar.


Vroeger was bij vergevorderde tandveesproblematiek een operatie de enige mogelijke oplossing. Gelukkig bieden laserbehandelingen vandaag een veel comfortabeler en minder pijnlijk alternatief. Het is natuurlijk altijd beter het niet zo ver te laten komen. Gebruik van antibioticum of anti-schimmel medicatie is niet nodig bij de laser behandeling waardoor risico van on-/overgevoeligheid voor deze medicatie minder is.


Boren is echt nodig als een tand is aangetast door cariës (tandbederf). Als er een gaatje in het glazuur is ontstaan, kunnen de bacteriën tot bij het tandbeen komen, dat ook aangetast raakt. Pijn voel je meestal pas als het tandbederf diep is doorgedrongen. Boren en vullen is dan de enige oplossing. Maar de ongemakken zoals pijn, breken van glazuur wandjes of het snerpend geluid van de boor horen daar niet noodzakelijk bij. Bij een traditionele behandeling wordt een gaatje geboord in de tand, om zo het aangetaste weefsel weg te halen. De pijn bij het boren wordt veroorzaakt door het contact tussen boor en tand en door de temperatuurstijging die daarbij ontstaat. Daarom word je vooraf verdoofd.

Bij boren met laser voel je geen pijn, want er wordt niet echt geboord. De opwarming van je tand blijft dan ook heel beperkt. Je hebt dus geen verdoving meer nodig. Boren met laser is immers pijnloos en comfortabel

Verhagen Volledig MondzorgContactInschrijvenBellenWhatsAppFeedback & SuggestiesVerhagen Volledig Mondzorg