Specialisme
Specialisme
Afdrukken

Klikgebit

Wanneer je helemaal tandeloos bent en een volledige gebitsprothese draagt kom je in principe in aanmerking voor volledige vergoeding van tandheelkundige implantaten uit de basisverzekering. Bijkomende kosten zijn je eigen bijdrage en soms de röntgenfoto’s.

Ook nu geldt dat de gehele procedure van diagnose tot nazorg volledig in ons centrum kan worden uitgevoerd. Als er nog enkele slechte tanden of kiezen zijn die niet behouden kunnen blijven dan moet je wel minimaal één jaar tandeloos zijn.


Diagnose

Leon Verhagen onderzoekt en beoordeelt met behulp van 3D röntgenbeelden welke behandeling voor de patiënt mogelijk is. Hij bespreekt de voordelen en nadelen van de verschillende oplossingen. Met behulp van de speciale software, de computertomografie (voor driedimensionale beeldvorming) en de gipsmodellen stelt hij de lengte, diameter en positie van het implantaat vast. Er moet voldoende bot aanwezig zijn om de implantatie door te kunnen laten gaan. Er zijn patiënten die onvoldoende botsubstantie hebben en bij wie botvergroting nodig is. Hierdoor moet eerst het bot weer worden opgebouwd. In de onderkaak is dit minder vaak nodig dan in de bovenkaak. In de bovenkaak kan verbreding of gedeeltelijk opvullen van de holtes noodzakelijk zijn. Silvia van Hagen zal je dat aan de hand van duidelijke animatie films uitleggen.


Implantatie

Een kunstmatige wortel wordt normaal gesproken geplaatst onder plaatselijke verdoving op de meest ideale positie. Leon Verhagen maakt een passend “bed” in het kaakbot, waarin het implantaat wordt geplaatst. Afhankelijk van jouw persoonlijke medische situatie kan tijdens de ingroeifase een de bestaande prothese worden aangepast en gedragen.

Voordat het implantaat stevig in het kaakbot is gefixeerd, is eerst een inheelfase van zes weken tot een paar maanden nodig, afhankelijk van de individuele medische situatie. Na ongeveer een week worden de hechtingen door de preventie assistente verwijderd. Patiënten moeten er wel aan denken dat een nauwgezette mondhygiëne essentieel is voor een goede Inheling.


De nieuwe tanden

Voor het maken van de prothese moet je vijf keer komen. Het tandtechnisch laboratorium Siemonsma gebruikt een afdruk of een digitale 3D-scan om de individuele klik-baar te maken, die na het inhelen van de implantaten wordt geplaatst door Leon Verhagen. Je kunt je eigen voorkeur voor tanden, kleur, vorm en opstelling kenbaar maken bij het laboratorium. Samen zorgen we er dan voor dat uw prothese er natuurlijk uit ziet.


Nazorg

Net als bij een natuurlijke wortel kan het implantaat loskomen als er geen regelmatige controle plaatsvindt. Een professionele verzorging van het implantaat verlengt de levensduur van nieuwe tanden. Slechte mondhygiëne en roken kunnen een implantaat aantasten. Je krijgt een uitgebreide instructie van ons preventie team na het plaatsen van de prothese en het kliksysteem.

Verhagen Volledig MondzorgContactInschrijvenBellenWhatsAppFeedback & SuggestiesVerhagen Volledig Mondzorg